Fear free practice

Fear Free is een concept dat gestart is in de Verenigde Staten. Het doel hiervan is om dieren en eigenaren bij het bezoek aan de dierenarts minder spanning, stress en/of angst te laten ervaren. Hierdoor wordt de behandeling en de begeleiding van uw huisdier prettiger en makkelijker.  

Dit concept sprak ons zo aan, dat wij ons als team zijn gaan verdiepen in dit concept. Inmiddels zijn een aantal van onze teamleden Fear Free gecertificeerd. Daarnaast hebben we al een aantal aanpassingen in de praktijk gedaan om het bezoek voor u en uw dier prettiger te laten verlopen. 

Lees het artikel 'Dieren met angst krijgen een speciale behandeling: 'Pip gaat hier met plezier naartoe'' van de Gelderlander (30 mei 2021).

Stress en angst voorkomen

Als praktijk houden we van dieren en het is onze passie om goed voor ze te zorgen. Helaas kan de reis en het bezoek naar de dierenarts soms nog wel voor stress en angst zorgen.  

Dit willen we met behulp van onze opgedane kennis proberen te voorkomen. Dit betekent dat wij op alle fronten ons best doen om zo te werken dat uw dier zich veiliger voelt en we meer rekening houden met hun natuurlijk gedrag.  

Tips & tricks

Zowel op de praktijk als tijdens de reis van en naar de praktijk, willen we u graag helpen om de ervaring zo positief mogelijk te laten zijn. We kunnen u helpen met tips en tricks voor het vervoer van uw dier. Op de praktijk zullen we veel met afleiding werken, zoals voer en speeltjes. Daarnaast kijken we op welke plek en op welke manier uw dier zich het meest comfortabel voelt. Bij alles wat we doen staat het angstvrij werken op de eerste plaats. 

Aangepast plan

Als u een heel angstig dier heeft, dan kijken we naar een rustig tijdstip voor uw afspraak, of dat u kunt blijven wachten in de auto tot u aan de beurt bent. Voor dieren die dan nog steeds heel angstig zijn, kunnen we met u een aangepast plan maken. 

Kom gerust langs voor meer informatie. Samen met u kunnen we een bezoek aan ons veel leuker maken!