dierenarts

IIk ben Hildeward. Na twee jaar biologie gestudeerd te hebben, werd ik ingeloot voor de studie diergeneeskunde.
Na mijn afstuderen in 2006 ben ik bij Dierenkliniek Pietersberg in Oosterbeek komen werken, in 2009 ben ik eigenaar van de praktijk geworden, en in 2014 hebben wij de stap gezet om Mijn Dierenarts Oosterbeek op te richten.

 

Eigenlijk wist ik altijd al dat ik dierenarts wilde worden, ik was van jongs af aan gefascineerd door allerlei verschillende dieren. Ik had ik ook veel dieren thuis, zoals cavia’s, kippen, konijnen en kanaries. Dierentuinen heb ik ook altijd fantastisch gevonden. Als kind hadden mijn broer en ik een abonnement bij Dierenpark Amersfoort. Tijjdens mijn studie heb ik vijf jaar als dierverzorger in Burgers’ Zoo gewerkt. Op de middelbare school was het gewoon duidelijk dat ik diergeneeskunde wilde studeren. Helaas was ik na de eerste keer meeloten uitgeloot, waardoor ik op zoek moest gaan naar een alternatief. Omdat je diergeneeskunde alleen in Utrecht kan studeren was de plaats van studeren wel duidelijk. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om eerst met de studie biologie te beginnen. Dit leek wat mij betreft het meeste op diergeneeskunde. Eigenlijk ga ik elke dag met veel plezier naar mijn werk, maar er zijn altijd hoogtepunten.

Van het werk in de dierentuin geniet ik. Het behandelen van zo veel verschillende dieren is spannend, maar het dwingt je ook om soms te improviseren. Je werkt ook nooit alleen in de dierentuin, vaak staat een heel team van dierverzorgers, dierenartsen en media op je vingers te kijken. Ik heb in de afgelopen jaren veel bruine beren, kraagberen en ijsberen behandeld, onder andere in het berenbos van Ouwehands’ Dierenpark. Ook olifanten, leeuwen, tijgers, gorilla’s, orang-oetangs en bijvoorbeeld zebra’s behoorden tot de patiënten.

Ik heb zelf een Engelse Bulldog die Molly heet, daarnaast heb ik drie King Charles Spaniels waarmee ik soms ook naar de show ga. Verder ben ik een liefhebber van vogels en heb sinds korte tijd een mooie ruime volière in mijn achtertuin met verschillende soorten parkieten, duiven en Australische prachtvinken. Het hebben van huisdieren is een verrijking in je leven, dat ervaar ik elke dag!

Naast het reguliere werk als dierenarts (spreekuren en operaties), heb ik mij vooral toegelegd op de tandheelkunde. Daarnaast werk ik regelmatig in de dierentuin, waar ik naast de tandheelkunde ook andere behandelingen uitvoer. Verder ben ik als eigenaar van de praktijk ook verantwoordelijk voor alle medewerkers en heb een aantal managementtaken.