dierenarts

Ik ben Koen Santifort, geboren in 1990. Ik ben na de middelbare school (Chr. Lyceum Veenendaal) Diergeneeskunde gaan studeren in Utrecht. Binnen die opleiding heb ik gekozen voor de Master Geneeskunde der Gezelschapsdieren.

 

Tijdens mijn studie heb ik bij meerdere dierenartsenpraktijken door het hele land meegelopen en ervaring op mogen doen met het uitoefenen van diergeneeskunde. In het laatste jaar van de opleiding heb ik enkele maanden meegelopen bij Mijn Dierenarts te Oosterbeek, maar ook MD te Arnhem en bij Dierenkliniek Pietersberg. Dit beviel uitstekend en ik was dan ook zeer verheugd te horen dat ik na mijn afstuderen hier mijn officiële start als practicus mocht doen.

 

Al sinds ik op de basisschool een kijkdoos had ingericht als dierenartsenpraktijk, heb ik de droom gekoesterd om dierenarts te worden. Later werd dit verlangen voor mezelf alleen maar sterker toen bleek dat ik vakken als scheikunde, biologie en natuurkunde erg interessant vond. Wat betreft diersoorten maak ik qua interesse niet per se een uitzondering voor de ene of de andere soort, maar de betrokkenheid en inzet van eigenaren van kleine huisdieren heeft me altijd gemotiveerd en dus ben ik daar verder mee gegaan. De band tussen honden en hun eigenaren heeft me altijd gefascineerd en ik vind het fijn om deze band met goede zorg en advies sterk te houden.

 

Het is moeilijk te zeggen wat ik nou precies het leukst vind, maar als ik iets moet noemen is het dan toch de neurologie/neurochirurgie binnen de diergeneeskunde. Het is erg mooi te merken dat ik met uitleg en demonstraties een eigenaar duidelijk kan maken waarom iets gebeurt of waarom ik iets doe. Zo snapt een eigenaar ineens waarom zijn kat scheef loopt of waarom haar hond pijn heeft in zijn rug. Die duidelijkheid en dat begrip maken mijn werk voor iedereen inzichtelijk en maken het makkelijk om samen tot de beste oplossingen te komen.

 

Mijn hond Bobbie (een Jack Russel Terriër) is al 10 jaar oud en zorgt er altijd voor dat ook ik aan beweging kom. Zo speelt ze graag met ballen in het park en probeert ze uit alle macht de bal niet in het doel te laten eindigen!

 

Eerstelijnszorg en spoeddiensten zijn mijn hoofdtaak, maar daarnaast blijf ik me verdiepen in de wetenschappelijke kant van de diergeneeskunde en probeer ik op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen. Omdat je als dierenarts door blijft leren, blijf ik ook focussen op gebieden als neurologie, orthopedie en chirurgie. De specialisten bij Dierenkliniek Pietersberg zijn daarom ook bijzonder gewaardeerde collega’s waar ik graag mee werk om mijn steentje bij te dragen, maar ook om te leren van hun expertise.