Eva Litjens

Dierenarts Arnhem & Groesbeek

Eva Litjens
Eva Litjens Dierenarts Arnhem & Groesbeek

Hallo allemaal!
Mijn naam is Eva Litjens en ben in augustus 2021 aan de slag gegaan bij Mijn Dierenarts.
Zoals veel mensen in het vak riep ook ik van jongs af aan al dat ik dierenarts wilde worden. Bij mijn ouders in Vortum Mullem was ook genoeg plek om een complete beestenbende te herbergen. Met een cavia, hond, vogels, katten en zelfs een eigen pony kon ik mijn ei wel kwijt. Ook heb ik jarenlang op een hondenpension gewerkt, dus ook in de weekenden en vakanties hoefde ik mij niet te vervelen. Ondertussen woon ik in Nijmegen zonder eigen dieren, maar bij mijn ouders kan ik altijd terecht voor een bosrit op mijn pony Sem. Verder trek ik er graag met vrienden op uit en zit ik vrijwel geen moment stil op de bank.

Na wat omzwervingen ben ik uiteindelijk in de zomer van 2020 afgestudeerd aan de universiteit van Utrecht. Tijdens mijn studie heb ik me vooral gericht op de landbouwdieren, vanwege mijn passie voor met name de herkauwers en varkens. Na mijn studie ben ik daarom eerst nog aan de slag gegaan in het beleid van de zuivelsector, maar ben vervolgens fulltime les gaan geven als dierenartsdocent aan de toekomstig paraveterinairen. Binnen deze functie heb ik mijn passie en interesse voor de gezelschapsdieren weer helemaal hervonden.  

Het leukste vind ik het contact met de eigenaren en de combinatie met het dier. Ik vind het belangrijk om samen met de eigenaar te zoeken naar een passend behandel- of verzorgplan. Diergeneeskunde is nu eenmaal niet het afdraaien van een standaard protocol en dat maakt het juist zo leuk!

Ik kijk ernaar uit om u en uw huisdier te verwelkomen in onze kliniek!