Gebit

Verzorging van het gebit van de hond en de kat

Verzorging van het gebit van de hond en de kat is net als bij u erg belangrijk. Poetsen met dierentandpasta is bijvoorbeeld aan te raden. Sommige mensen zien dit niet zitten en sommige dieren laten dit niet toe. Vaak helpt het, indien de eigenaar gemotiveerd is, om al op jonge leeftijd het dier aan te wennen dat tandenpoetsen niet eng is: dit kan bijvoorbeeld door te beginnen met alleen op schoot/voor de eigenaar op de grond te gaan zitten. Vervolgens kan men de lippen over de tanden masseren met de vingers, waarna langzaam de tandenborstel ge├»ntroduceerd wordt.

Gebitsproblemen kunnen worden veroorzaakt / in de hand worden gespeeld door verscheidene zaken. Belangrijk is daarin de anatomie. Bij problemen met de aanleg of het wisselen van het gebit kan een situatie ontstaan waarin problemen eerder optreden. Bijvoorbeeld als er twee tanden zeer dicht op elkaar staan waardoor tandplak en vervolgens -steen gevormd wordt en moeilijk daar weg te krijgen is.

Als er problemen zijn of klachten omtrent het gebit van uw hond of kat kan er vaak bij uw dierenarts van Mijn Dierenarts Arnhem  een afspraak worden gepland. Indien het gaat om een specialistische ingreep, kunnen wij u doorsturen naar Evidensia Dierenziekenhuis Arnhem.

Aarzel niet om vroegtijdig contact op te nemen met uw dierenarts als u advies wilt of denkt dat er problemen zijn met het gebit van uw dier.