Liezbeth Hoge

Paraveterinair Arnhem

Liezbeth Hoge - Paraveterinair Arnhem
Liezbeth Hoge Paraveterinair Arnhem

Ik ben Liezbeth Hoge.

Ik heb het VWO gedaan met het idee om daarna geneeskunde of diergeneeskunde te gaan studeren. Uiteindelijk heb ik na het behalen van mijn diploma toch voor de kunstacademie gekozen, (eerst in Arnhem Tekenen en Kunstgeschiedenis, en daarna in Utrecht Grafische Vormgeving) en mijn diploma behaald als grafisch vormgever. Ik ben een tijdje werkzaam geweest in dit vak maar het was voor mij toch allemaal iets te commercieel. Mijn passie voor diergeneeskunde begon toch weer te kriebelen en ik heb toen een aantal dierenartsen aangeschreven met de vraag of ik mee kon lopen om te kijken of een studie diergeneeskunde toch iets voor mij zal zijn en nog haalbaar was. Ik heb eerst zowel bij Henk Luten als bij Jan Vink meegelopen en het werd voor mij duidelijk dat de studie diergeneeskunde niet haalbaar zou zijn zonder studiefinanciering maar wel dat ik als paraveterinair mijn passie voor het vak ook kwijt zou kunnen. Na 1 jaar lang in beide praktijken werkzaam te zijn geweest, kreeg ik in 1991 een full-time baan bij Jan Vink aangeboden, waar ik met heel veel plezier 23 jaar heb gewerkt. Sinds februari dit jaar zijn we overgegaan in Mijn Dierenarts Arnhem en we werken nu als collega’s anderhalve dag met elkaar.

In de praktijk wisselen Renata en ik elkaar af. Ik werk 2 dagen en Renata 3 dagen. Omdat we een op een werken, doen we als para-veterinair alle denkbare taken die er op de praktijk nodig zijn, variërend van het assisteren bij de spreekuren en operatie’s tot administratieve taken, baliewerkzaamheden, en schoonmaakwerk. Dit maakt ons werk ook zo afwisselend.

Het leukste, althans het meest bijzondere, dat ik tijdens mijn werk heb meegemaakt, was toen Jan besloot een bevriende boer te helpen met een kalf die een hernia van de buikwand had. Je kunt je wel voorstellen dat dit op een praktijk op een winkelcentrum in het stadse Arnhem heel veel bekijks had. Het viel niet mee om dit dier op een operatietafel bestemd voor kleine gezelschapsdieren uit te binden.

Ik heb 3 honden, 3 paarden en een eend gehad, en nu heb ik 3 katten. Ik ben altijd een hondenpersoon geweest maar op de praktijk werd zo’n leuke, ‘onder een auto gevonden’, kitten binnen gebracht, die ik gewoon mee naar huis moest nemen. ‘Bumper’ is ook een beetje als hond opgevoed, hij apporteert en loopt keurig met me mee. Inmiddels heb ik 3 katten, allemaal opgevangen dieren. Ja, ik ben inmiddels naast een hondenmens ook een kattenliefhebber geworden.